top of page

Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux van start!

Na vele maanden wachten kunnen de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux eindelijk opnieuw aan de slag. Deze donderdag worden er een kleine twee dozijn rijders op Circuit Zolder verwacht, voor de officiële Test Day met niet minder dan 3u30 track time.

Op enkele uren voor de eerste afspraak van een seizoen dat sowieso als apart kan worden omschreven heeft de promotor van de snelste monomerkencup van de Benelux nog meer goed nieuws te melden. “We hebben een nieuwe kalender, die – mits uitblijven van verdere COVID-19 gevolgen – als definitief kan worden beschouwd”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van beide kampioenschappen. “We behouden een heel mooi programma met vijf meetings, maar we hebben besloten om het vierde raceweekend te wijzigen. We krijgen immers de gelegenheid om deel uit te maken van het DTM-weekend op Circuit Zolder, op 9, 10 en 11 oktober. Niet alleen vormt dat uiteraard een heel prestigieus kader, maar het lost ook een timingprobleem op. Normaal gezien hadden we dat weekend in Spa-Francorchamps moeten rijden, maar daar konden we onvoldoende circuittijd verkrijgen voor alle wedstrijden af te werken. Nu worden dat er ook wel degelijk drie – zoals bij alle andere meetings – waardoor onze rijders over een maximum aan track time kunnen beschikken.”

Goed nieuws komt nooit alleen: als deel van de DTM-meetings kan de promotor nu ook bij drie van de vijf meetings TV-coverage aanbieden. De twee raceweekends in het voorprogramma van de DTM (op de Nürburgring en in Zolder) zullen net als de races in Zandvoort in het kader van de GT World Challenge Europe live via het internet worden gestreamd. “Voor onze teams en onze rijders is dat uiteraard een schitterende manier om hun sponsors in de schijnwerpers te plaatsen”, stelt de chef van de Porsche-kampioenschappen in de Benelux.

Ondanks de crisis die de wereld al een paar maanden doormaakt, bleef het hele team van The Driving Force achter de schermen druk aan het werk om van het seizoen 2020 een succes te maken. Ondanks het feit dat er nog heel wat kan veranderen, op alle vlak…

“Onze trouwe vrienden van GP Elite kregen de kans om dit jaar met vier rijders uit de Carrera Cup Benelux deel te nemen aan de Porsche Supercup”, legt Olivier Aerts uit. “Dat is op zich heel goed nieuws, want dat bewijst dat de piramide uitgewerkt door Porsche Motorsport – en waar de Carrera Cup Benelux integraal deel van uitmaakt – goed functioneert. Aan de andere kant, omdat de kalender dit jaar drukker is dan ooit, is het hen zo onmogelijk om in 2020 in het Benelux-kampioenschap aan de slag te gaan. Dat betekent dat er minder rijders in de Pro-klasse zullen rijden… en dat de rijders uit de Pro-AM en AM-categorieën meer dan ooit de gelegenheid zullen hebben om zich algemeen in de kijker te rijden!”

Noteren we verder nog dat er op het sportieve vlak een aanpassing werd doorgevoerd. “We bieden onze Pro-AM en AM-rijders de mogelijkheid om met een Porsche 911 GT3 Cup zowel in de Porsche Carrera Cup Benelux als in de Porsche Sprint Challenge Benelux in actie te komen”, legt Aerts uit. “Omdat die meetings samenvallen behoort dat helemaal tot de mogelijkheden. Zonder enige extra kosten kunnen ze tijdens de twee sprintkoersen van 30 minuten punten scoren voor de Carrera Cup en verder deelnemen aan de Sprint Challenge, waarvoor de resultaten van de drie races van het weekend tellen: de twee sprints, maar ook de langere race – met verplichte pitstop – van 55 minuten.

Bij de eerste editie van de Porsche Sprint Challenge Benelux, die een springplank richting andere Porsche-kampioenschappen vormt, kunnen de amateur-rijders of rookies zich dus meteen laten gelden. Herinneren we er nog even aan dat deze competitie uit twee divisies bestaat: de Cup Division voor de sinds 1999 gebouwde Porsche 911 GT3 Cup en de Clubsport Division, voorbehouden aan de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport en de GT4 van de vorige generatie. Meteen goed voor een schitterend startveld en een maximum aan raceplezier voor alle deelnemers!

Kalender 2020 Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux

9 juli: Officiële Test Day – Zolder

21-22 augustus: Zolder Fun Festival (3 races)

11-13 september: DTM Nürburgring (3 races)

25-27 september: GT World Challenge Zandvoort (3 races)

10-11 oktober: DTM Zolder (3 races)

30 oktober-1 november: Final Races Assen (3 races)

6 views0 comments

コメント


bottom of page