top of page

Porsche Carrera Cup Benelux: de nieuwe 911 GT3 Cup in de startblokken

Dit seizoen wordt het ook interessant om de prestaties van Michael Cool (NGT), Nicolas Vandierendonck (Q1-EMG), Filip Teunkens (Q1-EMG), Floris Dullaart (GP Elite), Ziad Geris (GP Elite) en Nicolas Saelens (Belgium) in Pro-Am te volgen. Jan Lauryssen (Q1-EMG), Jeroen Kreeft (Parker Revs Racing) en het duo Ad Geerts-Luc Vanderfeesten (PGZ-Redant) zullen dan weer kampen om de zege in de klasse voorbehouden aan de Am-rijders. Strijd op alle niveaus, heet zoiets. De zes racemeetings die op de agenda staan worden allemaal in een hyperprofessioneel kader afgewerkt, met races in het voorprogramma van de FIA WEC, ADAC GT Masters en DTM.


“De jaargang 2021 van de Porsche Carrera Cup wordt wellicht de beste ooit”, bevestigt Olivier Aerts. “De deelnemerslijst ziet er schitterend uit, met een mooie mix van professionele rijders, jonge talenten en gentlemen drivers die op het hoogste niveau hun mannetje kunnen staan. We staan te popelen van ongeduld om de motoren van de nieuwe 911 GT3 Cup wagens voor de eerste keer door de Zandvoortse duinen horen weergalmen!”


De Roll Out van volgende dinsdag geeft de teams de gelegenheid om hun nieuwe bolides helemaal onder de knie te krijgen. Omdat ook de rijders van de Porsche Mobil 1 Supercup van de partij zullen zijn, kunnen de deelnemers aan het Benelux-kampioenschap meteen over goede referentietijden beschikken. Een tweede testdag wordt op 16 april op het Circuit van Spa-Francorchamps gehouden, en het Ardense circuit is ook het decor voor de openingsmanche van het seizoen, van 29 april tot 1 mei.
148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page