top of page

Het blijft spannend in Pro, Lauryssen kampioen in Am in Assen


· Van Eijndhoven en Derdaele zij-aan-zij na Assen, Van Parijs naaste achtervolger

· Een eerste zege voor Vermeulen op zondag

· Dullaart dubbele winnaar en nieuwe leider in Pro-Am

· Lauryssen al kampioen in Am


Voor de vijfde van zes manches trokken de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux richting Assen, om er op het beroemde TT Circuit in actie te komen. Zoals zo vaak werden het twee bewogen races. Met nog één meeting te gaan ligt de titelstrijd in Pro nog wagenwijd open. In Pro-Am deed Floris Dullaart een uitstekende zaak in de titelstrijd, en in Am kon Jan Lauryssen zich al tot kampioen kronen


Pro: Derdaele bevestigt, even schrikken voor van Eijndhoven


Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag kon Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) zijn voorsprong in het kampioenschap wat uitbouwen. De Nederlander nam van op een vierde plaats op de grid een uitstekende start en kon van het geharrewar in de eerste bocht gebruik maken om snel de leiding in handen te nemen. Nadien wist hij zijn voorsprong te controleren, om zo naar zijn tweede overwinning van het seizoen te rijden.


Ondanks een tijdstraf van 10 seconden (wegens twee keer overschrijden van de track limits) wist Dylan Derdaele (Belgium Racing) met een tweede plaats de schade te beperken. Thierry Vermeulen (Team GP Elite), Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en Glenn van Parijs (NGT Racing) liepen een gelijkaardige straf op en werden in de uitslag voorafgegaan door de Duitser Sebastian Freymuth (PG Motorsport), derde.


‘s Anderendaags nam polesitter Thierry Vermeulen een klinkende revanche. Dankzij een goede start en een uitstekende wedstrijd wist de Nederlander een eerste zege in de Porsche Carrera Cup Benelux te laten optekenen. Achter de rijder van Team GP Elite finishten Dylan Derdaele, Glenn van Parijs en Xavier Maassen op een zakdoek.


Huub van Eijndhoven werkte ondertussen een bewogen race af. De winnaar van de zaterdagrace kwam bij de start in contact met Steven van Rhee (Team GP Elite) en viel ver terug. Dankzij een dubbele tussenkomst van de safety car en enkele mooie inhaalmanoeuvres wist hij op te klimmen naar een vijfde plaats. Daardoor prijkt van Eijndhoven nu ex-aequo met Dylan Derdaele bovenaan de tussenstand.


Pro-Am: Dullaart slaat zijn slag


Vier punten: dat was voor Assen het verschil tussen Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Floris Dullaart (Team GP Elite), de twee titelkandidaten in Pro-Am. Dit weekend draaide echter in het voordeel van de rijder van Team GP Elite uit. De Nederlander wist in zijn thuisrace twee keer te winnen: op zaterdag voor de Rus Andrey Mukovoz (DUWO Racing) en zijn landgenoot Ziad Geris (Team GP Elite), op zondag voor de Belg John de Wilde (Speedlover) en Ziad Geris.


Nicolas Saelens, die aan het begin van het seizoen de klasse domineerde, beleefde een nachtmerrie in Assen. In de eerste race kon de Belg een rondtollende wagen niet vermijden, waardoor hij even langs de pitstraat moest en pas als zevende kon aantikken. In de tweede race liep het amper beter en moest hij tevreden zijn met een vijfde plaats. In het kampioenschap leidt Floris Dullaart nu met 15 punten voorsprong, goed voor een optie op de titel!


Am: Lauryssen tot kampioen gekroond


In de Am-categorie ligt de titelstrijd in zijn plooi: met nog één meeting te gaan is Jan Lauryssen al zeker van de titel! De Belg moest op zaterdag voortijdig de strijd staken, maar door een overwinning op zondag wist hij zich tot kampioen te kronen.


De rijder van Q1 Trackracing by EMG bleef in de tweede race de winnaar van de eerste wedstrijd voor, Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by Red Ant Racing). De Rus Konstantin Zakharevskiy (Speedlover), zaterdag al tweede, kwam als derde over de streep.


Na deze bewogen meeting trekt de Porsche Carrera Cup Benelux nu richting de Hockenheimring, waar op 2 en 3 oktober in het kader van de DTM-meeting de seizoensfinale wordt afgewerkt.12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page