top of page

ETS Racing Fuels laat Porsche Carrera Cup Benelux belangrijke stap naar klimaatneutrale autosport zetten

Het gebruik van e-brandstoffen kan het milieu enorm ten goede komen. Ze vormen een duurzaam alternatief voor traditionele fossiele brandstoffen en kunnen worden gebruikt in bestaande verbrandingsmotoren, met geen of weinig aanpassingen. Sustainable fuels worden vandaag al in de praktijk gebruikt en wel in de beste testbasis die er bestaat, met name de uithoudingsracerij. Zo racen de wagens van het FIA WEC en de European Le Mans Series (ELMS) er al mee en vandaag zet ook de Porsche Carrera Cup Benelux de stap richting een klimaatneutrale brandstof. In 2024 zullen alle Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – het hele seizoen lang met ETS Racing Fuels racen en het innovatieve bedrijf is meteen ook een nieuwe partner van de snelste merkencup in de Benelux.


De Porsche Carrera Cup Benelux (PCCB) introduceert in 2024 voor het eerst het gebruik van een duurzame racebrandstof voor de serie. Alle Porsche 911 GT3 Cup - type 992 - zullen de innovatieve Renewablaze 102 R50 van ETS Racing Fuels gebruiken. De brandstof is gebaseerd op 50% hernieuwbare componenten. Dit komt neer op 40% minder uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met een gelijkwaardige super loodvrije brandstof op fossiele basis. Met deze stap draagt de PCCB bij aan een groenere autosport, in lijn met Porsche's algehele streven naar duurzaamheid.De Porsche Carrera Cup Benelux is al jaren een zeer sterke speler in de motorsport in de Benelux en heeft zijn kracht in de Porsche motorsportpiramide al bewezen.

 

Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux, ziet de samenwerking als een enorme kans:

 

“Het testen van nieuwe technologieën is al tientallen jaren een traditie bij Porsche. We zijn er trots op om een pioniersrol te spelen als het om eFuels gaat, waar de Porsche Mobil 1 Supercup in 2021 mee van start ging. De Porsche Carrera Cup Benelux zal de eerste raceserie in de Benelux zijn die deze stap richting klimaatneutrale autosport zet.”Ook Yann Labia, ETS Racing Fuels Global Manager, toont zich opgetogen over de samenwerking:

 

"We zijn dan ook verheugd om opnieuw samen te werken met Porsche Carrera Cup Benelux en om de Porsche-competitie voor het eerst van brandstof te voorzien met onze duurzame racebrandstof Renewablaze 102 R50, die in de motorsportindustrie het voortouw neemt in de richting van meer duurzaamheid. Onze geavanceerde drop-in brandstoftechnologie bevat gepatenteerde hernieuwbare componenten die het mogelijk maken om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd de rijders de hoogste motorprestaties te bieden."

 

Het merk ETS Racing Fuels wordt erkend als een hoog aangeschreven partner voor de ontwikkeling van brandstoffen voor de autosport. De state-of-art technologieën en diensten o worden gebruikt in heel wat hoogstaande motorsportcompetities. De brandstoffen worden ontworpen in nauwe samenwerking met toonaangevende motorfabrikanten en raceteams, om te voldoen aan alle uitdagingen die gepaard gaan met de uitdagingen van de autosport. De duurzame racebrandstoffen van de Renewablaze-reeks worden geproduceerd uit een aantal verschillende bronnen van duurzame biomassa en kunnen bestaan uit tot 100% hernieuwbare componenten. Renewablaze is met succes getest en gevalideerd op het hoofdkantoor van Porsche AG.

 

De Porsche Carrera Cup Benelux start het seizoen op 9, 10 en 11 mei op het circuit van Spa-Francorchamps.Over ETS Racing Fuels:

 

Het merk ETS Racing Fuels wordt erkend als de deskundige partner voor de ontwikkeling van brandstoffen voor de race-industrie. De hoogwaardige technologieën en diensten op het gebied van prestatie- en racebrandstoffen worden gebruikt in motoren, auto's en watersportvoertuigen. De brandstoffen worden ontworpen in nauwe samenwerking met toonaangevende motorfabrikanten en raceteams, om te voldoen aan alle uitdagingen die komen kijken bij wereldwijde races en regelgeving. De duurzame Renewablaze-portfolio is gemaakt van duurzame componenten en draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de motorsportindustrie. ETS Racing Fuels is een merk van HCS Group, een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor hoogwaardige koolwaterstofspecialiteiten.

 

 

Facebook: @ETSRacing #PoweredByETS

Twitter: @ETSRacingFuels #PoweredByETS

Instagram: @ETS_Racing_Fuels #PoweredByETS

LinkedIn: @ETS Racing Brandstoffen

 

Over de Porsche Carrera Cup Benelux:

 

De snelste merkencup van de Benelux werd opgericht in 2013 en blijft de beste rijders van de Benelux aantrekken. Als onderdeel van het internationale one-make series concept van Porsche Motorsport, staat het kampioenschap bekend als een van de meest uitdagende en veeleisende sprintkampioenschappen. De reglementen en strenge controles zorgen voor een gelijk speelveld met dezelfde auto's voor alle rijders op het circuit. Het resultaat: spannende races vol actie, races waar de rijders op het circuit het verschil maken. In 2024 worden er twaalf races verreden op verschillende Benelux- en internationale circuits. De serie zal deel uitmaken van prestigieuze motorsport evenementen zoals het FIA World Endurance Championship, het DTM en de European Le Mans Series.

 

Facebook: @ CarreraCupBenelux

Instagram: @CarreraCupBenelux

LinkedIn: @Porsche Carrera Cup Benelux

Youtube: @CupChallengeBenelux

15 views0 comments

Comments


bottom of page