top of page

Een tweede titel in de Porsche Carrera Cup Benelux voor Derdaele· Dylan Derdaele, op zaterdag winnaar van een spectaculaire race, wordt de eerste tweevoudige kampioen

· Zege en titel voor Floris Dullaart in Pro-Am

· Bewogen finale in Am en dubbele zege voor Geißelhart


Met de algemene titelstrijd en die in Pro-Am nog onbeslist werd er van de grote finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Hockenheimring veel verwacht. En die verwachtingen werden allemaal ingelost! Bij de start van de eerste van twee races was de spanning te snijden en al bij de eerste doortocht van de beruchte haarspeldbocht van het Duitse circuit viel er al een voorbeslissing in de strijd om het kampioenschap.


Polesitter Thierry Vermeulen (Team GP Elite) miste zijn start en het was Steven van Rhee (Team GP Elite) die de leiding nam. Achter hem raakte Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing) kersvers Am-kampioen Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG) in de haarspeld. Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) werd als onschuldige bijstander ook betrokken bij de aanrijding en moest een paar honderd meter verder naar de kant met een stukke stuurinrichting. Voor de co-leider in het kampioenschap betekende dat zijn eerste opgave van het seizoen en hij zag zijn titelkansen meteen fors gecompromitteerd!


En dat was nog lang niet alles. Na een korte safety car-periode om de piste schoon te maken belaagde Glenn van Parijs (NGT Racing) leider Steven van Rhee, met de bedoeling zijn titelkansen kracht bij te zetten. Beide bolides raakten elkaar echter, gingen synchroon door het gras en schonken zo de eerste plaats op een presenteerblaadje aan Dylan Derdaele (Belgium Racing). De kampioen van 2016 was pas als zevende aan de race vertrokken, maar maakte uitstekend van het bewogen wedstrijdbegin gebruik om de leiding in handen te nemen en die niet meer af te geven. Zo veroverde Derdaele zijn vijfde zege van het seizoen, voor Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite).


Vanaf dat moment wist de speerpunt van Belgium Racing dat hij de laatste race van het seizoen controlerend kon afwerken. Enkele regendruppels hadden het asfalt dan wel wat verraderlijker gemaakt, een zesde positie op zondag was voor Dylan Derdaele ruim voldoende om de eerste dubbele kampioen van de snelste monomerkencup van de Lage Landen te worden. Door meesterlijk de tweede race te winnen, voor Thierry Vermeulen en Steven van Rhee, wist Glenn van Parijs nog de zilveren medaille in de eindstand aan Huub van Eijndhoven te ontfutselen. Deze laatste, even aan de leiding in deze laatste race, kwam na een gemist rempunt als vierde over de streep. De jonge Nederlander legt wel nog beslag op de derde plaats in de Porsche Carrera Cup Benelux.


Pro-Am: Dullaart lost verwachtingen in


De kampioen in Pro-Am was nog voor de start van de laatste seizoensrace gekend. Na een heel jaar lang een mooie strijd met Nicolas Saelens (Belgium Racing) te hebben uitgevochten had Floris Dullaart (Team GP Elite) op zaterdag voldoende aan een tweede plaats in Pro-Am om de titel veilig te stellen, ook al omdat de Belg met technische problemen kreeg af te rekenen en richting de pitstraat moest. Game, set en match voor Dullaart dus!


Op zaterdag wist de Rus Andrey Mukovoz (DUWO Racing) zijn eerste overwinning te veroveren, voor nieuwe kampioen Floris Dullaart en Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG). ’s Anderendaags moest Nicolas Saelens opnieuw voortijdig de strijd staken, dit keer na contact met Filip Teunkens. Floris Dullaart zette zijn titel extra in de verf door naar de zege te rijden, voor John de Wilde (Speedlover) en Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG).


Am: Als de kat van huis is…


Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG) was al voor de start van de laatste meeting van het seizoen zeker van de titel in Am, en wou zich in Hockenheim mengen in de strijd om de ereplaatsen algemeen. Toen de haarspeld voor de eerste keer werd aangesneden bezette de Belg de tweede plaats, maar werd dan rond getikt door Xavier Maassen. In zijn inhaalrace kwam het dan tot contact met teammaat Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG) en een opgave was onvermijdelijk.


Lokale held Harold Geißelhart (PG Motorsport) greep de kans met beide handen, en won de Am categorie voor Ad Geerts (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en de uiteindelijk nog geklasseerde Jan Lauryssen.


De Am-kampioen van 2021 beleefde niet zijn beste weekend, want ook op zondag moest Lauryssen voortijdig naar de kant. Harold Geißelhart (PG Motorsport) won een tweede keer, opnieuw voor Ad Geerts. Of hoe dit boeiende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux met een verrassing werd afgesloten!
25 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page