top of page

Spa-Francorchamps maakt zich op voor de start van het twaalfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux

-        22 deelnemers zullen voor spanning en spektakel zorgen in het kader van de Belgische manche van het FIA WEC

-        Porsche-ambiance verzekerd in de paddock in de Ardennen


Voor de start van het twaalfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux trekt de snelste merkencup van de Lage Landen uiteraard richting Spa-Francorchamps. Traditiegetrouw start het kampioenschap er tijdens de Belgische manche van het FIA WEC en dat is ook dit seizoen weer het geval. 22 razendsnelle Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – maken onderling uit wie de winnaar in de Ardennen wordt en dat niet éénmaal, maar uiteraard in twee races van 30 minuten en één ronde.

 

Na de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux een goede maand geleden zijn de rijders en teams nu volledig klaar voor de start van het echte werk. Het startveld stelden we al eerder aan u voor en dat startveld telt heel wat nieuwe rijders, wat perfect in de filosofie van de competitie past. Eén van die nieuwelingen is de snelle Nederlandse routinier Niels Langeveld, die de kleuren van Q1 Trackracing verdedigt.

 


Ik ben met mijn 36 lentes niet zo jong als een goed deel van de concurrentie”, lacht Langeveld, “maar ik ben wel erg gedreven om vooraan mee te spelen. De Porsche Carrera Cup Benelux is voor mij een nieuwe uitdaging en ik ga die uitdaging bewust aan. Deze competitie is het beste wat we in de Benelux op autosportvlak hebben, met een zeer hoogstaande sportieve strijd op het asfalt en heel sterke marketingmogelijkheden in de paddock voor onder meer mijn sponsoren. De Porsche Carrera Cup Benelux is gewoon een prachtig kampioenschap om op een professionele manier aan autosport te doen. Bovendien is racen met een Porsche 911 GT3 Cup gewoon de droom van iedere rijder!” 

 

Een van de uitdagers van Niels Langeveld wordt zonder twijfel de Belgische belofte Benjamin Paque die voor D’Ieteren Luxury Performance uitkomt. Paque heeft al heel wat ervaring aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik ben enorm blij om mijn eerste volledige seizoen in deze sterke competitie te betwisten. Dit kampioenschap heeft een zeer mooie spirit en in die spirit wil ik vechten en winnen. Afspraak dus voor de eerste wedstrijd in Spa-Francorchamps.”

 


De Porsche Carrera Cup Benelux 2024 staat zoals eerder al gecommuniceerd voor een seizoen met zes meetings, met telkens twee wedstrijden over dertig minuten en één ronde en dat tijdens zeer hoogstaande autosportevenementen, zoals het FIA WEC, het DTM, de ELMS en de International GT Open. De competitie telt naast het algemene klassement ook een PRO-AM klasse, de ranking voor de rookies en een teamklassement.

 Genieten van de Porsche-ambiance in de paddock

 

De Porsche Carrera Cup Benelux biedt niet alleen een hoogstaande sportieve context, het kampioenschap is ook een zeer sterk marketingplatform, dat weet ook Jo Peeters, Marketing en Communication Manager Porsche Belgium: “De Porsche Carrera Cup Benelux sluit naadloos bij het DNA van ons merk aan. In die optiek zijn wij dan ook sterke partners en vinden we heel wat mogelijkheden voor de diverse Porsche Centre, die met plezier in Spa-Francorchamps aanwezig zullen zijn. Wij kijken enorm naar de sportieve strijd uit, maar zullen ook genieten van de schitterende Porsche-ambiance in de paddock!” Bovendien beleven de rijders en teams tijdens de seizoensopener de première van de ‘Michelin Star Of The Weekend’-award, “waarbij een jury de prijs uitreikt aan een rijder, teammanager, mekanieker of een andere medewerker van de Porsche Carrera Cup Benelux, die zich dat weekend bijzonder heeft onderscheiden of verdienstelijk heeft gemaakt”, aldus Thierry Van Dalen van Kronos Racing. “Deze prijs zal er na ieder weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux zijn en is goed voor een voucher van 500 euro voor een Michelin-sterrenrestaurant.”

 

De deelnemerslijst voor de opener van het seizoen en de timing vindt u in bijlage en uiteraard zijn de races weer live te volgen via:

 

Livestream: YouTube en carreracupbenelux.com 


PCCB2024_R1_final entry list
.pdf
Download PDF • 111KB


21 views0 comments

تعليقات


bottom of page