top of page

Seizoen 2024 van de Porsche Carrera Cup Benelux start onder schitterende gesternte


  • Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) en Dirk Schouten (Q1 Trackracing) winnen de openingsraces tijdens Belgische meeting van FIA WEC in Spa-Francorchamps

  • Sam Jongejan (Team RaceArt) en Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance) sterkste Rookies, terwijl Jani Käkelä (39 Racing) en Jules Grouwels (Team RaceArt) de zeges in Pro-Am verdelen

Spa-Francorchamps, 11 mei 2024. Het eerste weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 is een enorm succes geworden. Niet in het minst door de enorme publieke opkomst, van meer dan 88 000 toeschouwers en twee mooie wedstrijden, met niet minder dan zes verschillende winnaars verdeeld over het algemene klassement en de diverse klassen. Dirk Schouten en de Zweed Robin Knutsson (NGT Racing) zijn ex-aequo leiders in het kampioenschap en zij verdedigen op 7, 8 en 9 juni hun leidersplaats in het kampioenschap tijdens de traditionele uitstap naar Circuit Zandvoort waar tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä zijn opwachting zal maken en dat in de kleuren van RedAnt Racing.

Benjamin Paque en Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) hadden het voorrecht om van op polepositie te vertrekken voor respectievelijk race 1 en 2, waarbij de Luikenaar Paque op vrijdag na een strijd over dertig minuten en één ronde meteen de eerste zege van het seizoen op zak stak.

Ik nam een goede start en heb zeer hard ingezet op een hoog ritme tijdens de eerste ronden, om daarna mijn voorsprong te controleren. De auto was zeer goed, met dank aan het team van D’Ieteren Luxury Performance, wat zich in een mooie zege vertaalde en dus een prima begin van het seizoen”, aldus Paque.

Achter hem reed Sam Jongejan naar een eerste zege in de Rookie-categorie en een tweede plaats algemeen. “Schitterend en het beste wat erin zat”, aldus Jongejan. “Benjamin was vandaag sterker, maar ik ben zeer tevreden met deze zege in de Rookie-categorie en het motiveert me om nog beter te doen.

Robin Knutsson kwam als derde over de meet, voor de nummers twee en drie van het Rookie-klassement, respectievelijk Valters Zviedris (Q1 Trackracing) en Kobe Pauwels. In Pro-Am ging de zege naar Jani Käkelä, die zijn eerste optreden op Spa-Francorchamps maakte en hij ging Jules Grouwels en Maik Rosenberg (GP Elite) vooraf.

Andere namen op zaterdag

Op zaterdag was het echt op de koppen lopen in Spa-Francorchamps en dat inspireerde de rijders duidelijk nog meer om er een spektakel van te maken. Twee van de smaakmakers van vrijdag, Benjamin Paque en Sam Jongejan, dienden het strijdperk jammer genoeg vroegtijdig te verlaten en dat inspireerde Dirk Schouten duidelijk om voor de zege te gaan. Ondanks een tijdstraf van vijf seconden kon de Nederlander zijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup Benelux op zijn palmares inschrijven.

Schitterend, zeker na de moeilijkere eerste race en die vijf seconden, maar ik heb alles op alles gezet om die zege binnen te halen, de eerste in mijn carrière en wat voor één. Een enorme dank aan mijn sponsors en Q1 Trackracing om dit mogelijk te maken!”, vertelt de Nederlander met 300 000 volgers op Instagram en meer dan 200 000 op Youtube. “Ik wil mee voor de titel vechten!”

Paul Meijer en Robin Knutsson werden tweede en derde, voor Sacha Norden (JW Raceservice) en Niels Langeveld (Q1 Trackracing). Kobe Pauwels werd na een sterke race winnaar in Rookie, “wat een mooi eerste weekend om het seizoen te starten, dit doet enorm veel plezier en ik moet zeggen dat deze competitie van een erg hoog niveau is. Mijn ervaring in rallycross, met close gevechten, komt hier erg goed van pas.” Pauwels haalde het voor Colin Jamie Bönighausen (CarTech Motorsport) en Jurriaan de Back (JW Raceservice).  

Tot slot was Jules Grouwels primus in Pro-Am, voor de winnaar van vrijdag, Jani Käkelä en Maxime Bertho (Speedlover).

De volgende afspraak van het seizoen is op 7, 8 en 9 juni op Circuit Zandvoort. (Einde)

 33 views0 comments

留言


bottom of page