Guide to PCCB

Porsche Carrera Cup Benelux - Wat is het precies?

De Porsche Carrera Cup Benelux (PCCB) is het snelste monomerk kampioenschap van de Benelux en is met zijn close racing en eersteklas faciliteiten een vaste waarde in de agenda van elke motorsportliefhebber. Doordat de wagens identiek zijn, zijn het de skills van team en piloot die het verschil maken. Het kampioenschap heeft zichzelf al meerder keren bewezen als springplank voor rijders die een carrière als professionele racer beogen. 

De Porsche Carrera Cup Benelux bestaat uit zes events waarvan er drie deel uitmaken van het wereldvermaarde DTM kampioenschap.

3-DAAGS EVENT
Enkel 25 Hours Fun Cup is 2-daags event

FORMAT
2x FP 40 min
1x QP 35 min
2 of 3 races van telkens 30 min

RACE DRIVER
Internationale/nationale Racing Licentie
PRO:
Voor piloten met FIArating SILVER, GOLD of PLATINUM
PRO-AM:
Voor piloten met FIA-rating BRONZE met veel ervaring
AM:
Voor piloten met FIA-rating BRONZE met weinig ervaring

PORSCHE
Monomerk Racing

HOSPITALITY
Exclusieve Porsche hospitality

BUSINESS & EVENTS 
Business platform beschikbaar voor uw VIPs

TEAMS
Porsche Carrera Cup Benelux geeft teams de mogelijkheid om in verschillende kampioenschappen wagens in te zetten. Naast de Carrera Cup organiseert Cup Challenge BV ook de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux. De Porsche 991 GT3 Cup Gen2 kan worden opgenomen in de drie kampioenschappen. De Porsche 991 GT3 Cup Gen1 (evenals de 997 en 996) en de Cayman GT4 Clubsport kunnen deelnemen aan de Porsche Endurance Trophy en de Porsche Sprint Challenge. Zo wordt het voor de teams en/of rijders interessanter om een wagen aan te kopen en af te schrijven.

Heb je interesse ? Contacteer ons dan via dit formulier

7 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This